Slået op d.

Verdens bedste tomatsuppe

En tomatsuppe skal have god smag, være fyldt af grøntsager og være cremet. Her hjemme koger vi pastahorn til børnene og servere hvidløgsflute til. I princippet kan du tømme hele køkkenet for grøntsager der skal bruges her og nu, men her i opskriften beskriver jeg hvad jeg har brugt i dag.

Ingredienser

1 stort løg

2 fed hvidløg

1 chili

Grøntsager: 3 gulerødder, 1 persillerod, 1 pastinak, 2 peberfrugter, en håndfuld blomkål og 2 kartofler

3 dåser hakket tomat

en af de store dåser tomatpasta

2 dl fond (jeg bruger hønsefond)

1 dl. eddike

1 tsk paprika

salt og peber (Jeg bruger altid 5 kornspeber)

1/4 fløde

Sådan gør du: Svits løg, hvidløg og chili i smør/margarine ved middel varme i 2-3 min. løgene skal tage farve. Kom alle grøntsager med og svits videre i 5 min. det skal ikke brænde på men frembringe sødmen i løg og grøntsager. Krydder med paprika, salt og peber og kom fond, hakkede tomat og tomatpasta i. Kog 30-40 min til grøntsagerne er mørre. Blend godt igennem, tilsæt eddike og fløde og giv et opkog. Server med tilbehør af eget valg.

Ekstra info: Det hele kan laves hurtigt når man kommer sent hjem, men den kan også med fordel laves i løbet af dagen og forlænge kogetiden så smagen bliver mere intens og dyb. f.eks. start med at lave suppen ved 14-15 tiden tilsæt 3 dl. fond i stedet for 2 da væske forsvinder ved langtidskogning. lad stå på lavt blus 2-4 timer. Så er den lige til at blende og koge op med fløde 10 min inden i skal spise og det passer perfekt med tiden det tager at koge pasta og varme et flute, eller stege bacon eller hvad man nu kan finde på at servere til 🙂

Velbekomme 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 2 = 2