Slået op d.

Citronkage med citron glasur og pistacie

Syrlig citronkage lavet på bagte citroner.

Du skal bruge

3 økologiske citroner

170 g blødt smør

270 g mel

2 tsk bagpulver

2 tsk vaniliesukker

270 g rørsukker

3 æg

1 dl mælk

Topping:

flormelis

hakket usaltede pistacienødder

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Det er vigtigt smørret er blødt og ikke smeltet, stil på køkkenbordet mens du forbereder resten
  3. Riv skal af 1 citron, skær begge i halve og bag i ovnen 20 min, lad køle
  4. Vej resten af og bland sammen i en skål (ikke røre endnu)
  5. Pres saften af de bagte citroner og tilføj 10 spsk citronsaft i din skål med øvrige ingredienser
  6. Pisk det hele sammen til en glat dej, ikke for længe da det hele kan skille.
  7. Smør en form (Jeg brugte en rugbrød/sandkage form) hæld din dej i formen og drys evt. med hvidchokolade eller nødder (kan også røres med i dejen
  8. Bag 30-35 min (alt efter hvilken form du har valgt)
  9. Lad kagen køle af. Lav en glasur af resten af citronsaften og flormelis, kom hakket pistacienødder over.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 81 = 87