Slået op d.

Citronkage med citron glasur og pistacie

Syrlig citronkage lavet på bagte citroner.

Du skal bruge

3 økologiske citroner

170 g blødt smør

270 g mel

2 tsk bagpulver

2 tsk vaniliesukker

270 g rørsukker

3 æg

1 dl mælk

Topping:

flormelis

hakket usaltede pistacienødder

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Det er vigtigt smørret er blødt og ikke smeltet, stil på køkkenbordet mens du forbereder resten
  3. Riv skal af 1 citron, skær begge i halve og bag i ovnen 20 min, lad køle
  4. Vej resten af og bland sammen i en skål (ikke røre endnu)
  5. Pres saften af de bagte citroner og tilføj 10 spsk citronsaft i din skål med øvrige ingredienser
  6. Pisk det hele sammen til en glat dej, ikke for længe da det hele kan skille.
  7. Smør en form (Jeg brugte en rugbrød/sandkage form) hæld din dej i formen og drys evt. med hvidchokolade eller nødder (kan også røres med i dejen
  8. Bag 30-35 min (alt efter hvilken form du har valgt)
  9. Lad kagen køle af. Lav en glasur af resten af citronsaften og flormelis, kom hakket pistacienødder over.

 

 

Slået op d.

Chokolade ganache

Slået op d.

Toscansk æbletærte

Virkelig lækker, fyldig og fuld af smag.  Det bedste er at den egner sig perfekt til at fryse, så når der kommer uventet gæster kan du hive den op af fryseren og varme, og så smager den stadig helt nybagt.  Jeg plejer at bage dobbelt potion og bage i aluforme som er lige til at pakke i film og smide i fryseren. Så er de også nemme lige at lune en dag man skal bruge en hurtig kage. Du vil ikke fortryde at prøve et alternativ til den klassiske æbletærte med kanel.

Ingredienser

3 æg

250g sukker

100 g marcipan (riv på den grove side på rivejern)

1 dl mælk

1 spsk vaniljesukker

150g hvedemel

1 tsk bagepulver

2 æbler

Saft og skal af en citron

1 håndfuld rosiner

100 g hakket hvid chokolade

Pinjekerner og rørsukker til at drysse på toppen

Sådan gør du:

Slået op d.

En kage i gave

Jeg blev inviteret til 30 års fødselsdag hos min barndomsveninde, og hvad er mere personligt end at lave kagen til hendes store dag.

Så jeg lavede verdens bedste chokoladekage med en cremet chokomousse, pyntet med frisk frugt, macaroons og blomster i fondant.

Slået op d.

Skabelsen

Mit navn er Camilla, jeg er 29 år, bor sammen med min kæreste og vores 2 drenge – Magnus fra 2014 og Andreas fra 2017.

Jeg elsker at lave mad, bage og smage 😛

Jeg har et grundforløb som gastronom, hvor jeg tog hygiejnebevis. Jeg droppede ud for at tage en HF og efterfølgende en uddannelse som administrationsøkonom. Under de 5 års uddannelse fortsatte jeg med at arbejde i køkken som deltidsarbejde ved siden af studierne. Gennem de sidste 10 år har jeg lavet mange kager til venner og venners venner, når der var brug for en kage til en fest.

På bloggen vil jeg dele mine opskrifter, billeder af smukke kager og hvad jeg ellers laver i mit køkken.

Følg mig på Facebook: Kagelighed og mad og Instagram: CK_kagelighed