Slået op d.

Kyllingegryde med bacon,pølser og spinatpasta

Slået op d.

Krebinetter med stuvet ærter og gulerødder

En god mormor klassiker, som ikke behøver mange ord med på vejen, her er måden jeg laver det på 🙂

I opskriften bruger jeg friske gulerødder og slikærter som jeg koger selv, men du kan med fordel købe de frosne poser med gulerødder i små tern og pillede ærter, hvis det skal gå hurtigt.  Det tager ca en halv time at lave, så det er en god ret til den travle familie også i hverdagen 🙂

Du skal bruge:

600 g hakket svinekød 8-12%
2 æg
40 g margarine til stegning
ca 350 g gulerødder
200 g slikærter
3 dl rasp
750 g kartofler
1 bundt persille
30 g smør
3 spsk mel
Salt, peber, paprika og hvidløgspulver

  1. Kog kartoflerne i letsaltet vand under låg i 15 min. Skræl gulerødder og skær dem i 1 cm tern. Kog dem i 3 dl vand i 3 min, Snit ærterne i skiver og tilsæt dem til gulerødderne. Kog yderligere 2 min. Hæld i en si og gem kogevandet til sovsen.
  2. Form kødet til 6-8 bøffer (alt efter hvor store du ønsker). Bland rasp med krydderierne på en tallerken. Hæld ægget ud i en dyb tallerken.
  3. Tænd for en pande ved høj varme, tilsæt fedtstof. Vend bøfferne først i æg og dernæst i rasp. Læg dem på den varme pande, og brun 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg dem færdige ca. 4-5 min. på hver side. De skal være gennemstegte.
  4. Smelt smør og kom mel i, rør det godt sammen, lad simre 1 minut og tilsæt grøntsagsvandet lidt efter lidt mens du rør godt i din sovs indtil du opnår den rette tykkelse, smag til med salt og peber
  5. Skyl og hak persillen tilsæt sammen med gulerødder og ærterne, gem evt halvdelen af persillen til pynt.
  6. Server krebinetterne med de stuvede grøntsager drysset med persille og kogte kartofler.

TIP: Hvis du har rester til dagen efter, så varm krebinetterne i ovnen sammen med kartoflerne eller på panden med til smør, så er det sprøde og lækre som dagen før, det bliver helt bløde hvis du opvarmer en krebinet i mikro-ovnen.

Velbekomme 🙂

Slået op d.

Kalkun i grøn karry med ris

Jeg elsker thaimad, men det kan bare godt blive for stærkt når man har 2 små børn. Denne ret er fuld af smag uden at være stærk, børnene elsker den og så får de også udvidet deres smagsløg til andet end dansk mad, får godt med grønt og så elsker mine børn bare at få ris 🙂

Så er det bare bonus at retten kun tager 20 minutter at lave og stadig smager godt ved genopvarmning dagen efter, så mad til 2 dage, hurtigt, nemt og stadig mega lækkert og nærende måltid, kan man ønske mere? 🙂

Opskriften er til en familie bestående af 2 voksne og 2 børn med hensigt at have nok til 2 dage 🙂

Du skal bruge:

300 g ris (basmati, brune, vilde eller hvad du har lyst til)

600 g kalkun i små strimler

1/2 chili (fjern kerner og hak fint)

4 forårsløg

1 broccoli i små buketter

1-2 tsk grøn karry pasta (start med 1, så kan du tilføje løbene, der kan være forskel på styrken efter hvilken man køber)

1 dåse kokosmælk

3 tsk fiskesauce

1 lille bundt frisk basilikum

Olie til at stege i

Sådan gør du:

  1. Skær alt grønt og kalkun, kom i små skåle, det gør det hurtigt og overskueligt at lave maden hurtigt.
  2. Varm en dyb pande el. wok og brun kalkunstrimlerne 3-4 min, tilsæt karry pasta og rist videre 2 min
  3. Kom chili, broccoli og kokosmælk ved og lad simre i 5 min.
  4. Kom forårsløg, groft hakket basilikum og fiskesauce i og lad koge med 1-2 min.
  5. Server! 😀

Velbekomme 🙂

Slået op d.

Kylling i karry med blomkål og spinat

Kylling i karry er en af mine børns favoritter, normalt har jeg lavet det som en opbagt sovs på mormor manér. I dag har jeg brugt den her opskrift. Efter maden sagde min søn (4år) at den i dag var bedre og næste gang skulle jeg lave det med kokosmælk igen, så det gør jeg så fremover 🙂

Du skal bruge

300 g brune fuldkorns basmatiris

600 gram kylling (filet eller bryst)

1 løg

1/4 blomkålshoved

2 spsk madras karry

1 lille dåse tomatpure eller 1 1/2 spsk

1 dåse kokosmælk

1 dl vand

1 stor håndfuld friske spinatblade

Salt og peber (Jeg bruger altid 5 korns peber blandingen fra Santa Maria)

Sådan gør du:

  1. Sæt risene over i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt, bring i kog og kog 20 minutter, sluk og lad stå på eftervarmen til resten af retten er klar.
  2. Pil løg, halvér og skær i tynde strimler. Skyl og del blomkål i små buketter. Skær kylling i mundrette stykker.
  3. Varm lidt olie op på en pande. Brun kyllingestykkerne i olien, tilsæt løg og karry og lad stege et par minutter. Tilsæt blomkål og steg yderligere 3-4 min.
  4. Kom tomatpure, kokosmælk og vand ved og lad det koge 5 min. Krydr med salt og peber. Du kan tilsætte mere vand hvis saucen er for tyk.
  5. Skyl og tør imens spinaten. Tilsæt den lige inden servering og vend det rundt til det falder sammen.

Tips: Server kokosflager, ristet kokos, peanut, bananer i skiver eller ananas som ristaffel, det er lidt ekstra lækkert og så syntes børnene at det er sjovt, win win 😉

Velbekomme 🙂

Slået op d.

Lyn pasta med laks

En travl hverdag med 2 små børn så har man bare brug for nogen gode opskrifter som er nemme, hurtige og nærende. Og så siger de jo man skal spise fisk mindst 1 gang om ugen. Så det fik vi så også lige dækket i dag 😀

Du skal bruge:

300 g fuldkornspasta

250 g varmrøget laks

1 pakke philadelphia naturel

1 rødløg

1 bundt frisk dild

Sæt pasta over til at koge som anvist 9-12 min

Hak rødløg og svits 2 min i lidt fedtstof, skær laks ud i små stykker og steg med i 2-3 min.

Tilsæt philadelpiha pakken og 2-3 spsk vand fra pastavandet smag til med salt og peber

Hak dild og tilsæt til retten sammen med den kogte pasta.

Nemt og lækker aftensmad på under 20 min 😀

 

Slået op d.

Verdens bedste tomatsuppe

En tomatsuppe skal have god smag, være fyldt af grøntsager og være cremet. Her hjemme koger vi pastahorn til børnene og servere hvidløgsflute til. I princippet kan du tømme hele køkkenet for grøntsager der skal bruges her og nu, men her i opskriften beskriver jeg hvad jeg har brugt i dag.

Ingredienser

1 stort løg

2 fed hvidløg

1 chili

Grøntsager: 3 gulerødder, 1 persillerod, 1 pastinak, 2 peberfrugter, en håndfuld blomkål og 2 kartofler

3 dåser hakket tomat

en af de store dåser tomatpasta

2 dl fond (jeg bruger hønsefond)

1 dl. eddike

1 tsk paprika

salt og peber (Jeg bruger altid 5 kornspeber)

1/4 fløde

Sådan gør du: Svits løg, hvidløg og chili i smør/margarine ved middel varme i 2-3 min. løgene skal tage farve. Kom alle grøntsager med og svits videre i 5 min. det skal ikke brænde på men frembringe sødmen i løg og grøntsager. Krydder med paprika, salt og peber og kom fond, hakkede tomat og tomatpasta i. Kog 30-40 min til grøntsagerne er mørre. Blend godt igennem, tilsæt eddike og fløde og giv et opkog. Server med tilbehør af eget valg.

Ekstra info: Det hele kan laves hurtigt når man kommer sent hjem, men den kan også med fordel laves i løbet af dagen og forlænge kogetiden så smagen bliver mere intens og dyb. f.eks. start med at lave suppen ved 14-15 tiden tilsæt 3 dl. fond i stedet for 2 da væske forsvinder ved langtidskogning. lad stå på lavt blus 2-4 timer. Så er den lige til at blende og koge op med fløde 10 min inden i skal spise og det passer perfekt med tiden det tager at koge pasta og varme et flute, eller stege bacon eller hvad man nu kan finde på at servere til 🙂

Velbekomme 😛

Slået op d.

Toscansk æbletærte

Virkelig lækker, fyldig og fuld af smag.  Det bedste er at den egner sig perfekt til at fryse, så når der kommer uventet gæster kan du hive den op af fryseren og varme, og så smager den stadig helt nybagt.  Jeg plejer at bage dobbelt potion og bage i aluforme som er lige til at pakke i film og smide i fryseren. Så er de også nemme lige at lune en dag man skal bruge en hurtig kage. Du vil ikke fortryde at prøve et alternativ til den klassiske æbletærte med kanel.

Ingredienser

3 æg

250g sukker

100 g marcipan (riv på den grove side på rivejern)

1 dl mælk

1 spsk vaniljesukker

150g hvedemel

1 tsk bagepulver

2 æbler

Saft og skal af en citron

1 håndfuld rosiner

100 g hakket hvid chokolade

Pinjekerner og rørsukker til at drysse på toppen

Sådan gør du:

Slået op d.

En kage i gave

Jeg blev inviteret til 30 års fødselsdag hos min barndomsveninde, og hvad er mere personligt end at lave kagen til hendes store dag.

Så jeg lavede verdens bedste chokoladekage med en cremet chokomousse, pyntet med frisk frugt, macaroons og blomster i fondant.

Slået op d.

Skabelsen

Mit navn er Camilla, jeg er 29 år, bor sammen med min kæreste og vores 2 drenge – Magnus fra 2014 og Andreas fra 2017.

Jeg elsker at lave mad, bage og smage 😛

Jeg har et grundforløb som gastronom, hvor jeg tog hygiejnebevis. Jeg droppede ud for at tage en HF og efterfølgende en uddannelse som administrationsøkonom. Under de 5 års uddannelse fortsatte jeg med at arbejde i køkken som deltidsarbejde ved siden af studierne. Gennem de sidste 10 år har jeg lavet mange kager til venner og venners venner, når der var brug for en kage til en fest.

På bloggen vil jeg dele mine opskrifter, billeder af smukke kager og hvad jeg ellers laver i mit køkken.

Følg mig på Facebook: Kagelighed og mad og Instagram: CK_kagelighed